Lidmaatschap

Het Genootschap voor Geofictie (GvG) is in oktober 1984 opgericht en heeft momenteel ongeveer 50 leden. Doelstelling van het GvG is het onder de aandacht brengen van geofictie als hobby.

Het GvG organiseert jaarlijks twee bijeenkomsten en geeft vier maal per jaar het verenigingsblad ‘Fantas’ uit. In de Fantas publiceren de leden artikelen over hun landen en werelden.

Wat krijg je voor het lidmaatschap?

  • Fantas: Vier keer brengt het GvG het vereningsblad ‘Fantas’ uit. Hierin kunnen leden van het GvG informatie en artikelen plaatsen over hun landen. Ook mogen ze deze (of andere) informatie over hun land op deze website laten opnemen en als je land een eigen website heeft, kunnen we hier een link plaatsen.
    Kringbijeenkomst: twee keer per jaar organiseert het GvG bijeenkomsten voor alle leden, waarvan er één inclusief een algemene ledenvergadering is. Deze bijeenkomsten hebben meestal een thema en leden kunnen daarnaast aspecten van hun landen presenteren, al dan niet in relatie met het thema. Leden zijn op beide bijeenkomsten van harte welkom.
  • Interactieprojecten: als lid kun je binnen het GvG interactieprojecten opstarten of eraan deelnemen. Deze interactieproejcten vormen in feite kleine clubjes binnen het GvG en hiervoor kunnen er dus ook bijeenkomsten georganiseerd worden, naast de bovengenoemde Kringbijeenkomsten.
  • Workshops, weekenden etc.: Soms worden er workshops georganiseerd die raakvlakken hebben met geofictie. Daarnaast worden er op gezette tijden Geofictieweekenden georganiseerd; met een aantal medeleden van het GvG ga je dan een weekendje weg. In maart 2012 gingen GvG’ers op weekend naar o.a. Antwerpen en Rupelmonde, waar de 500ste geboortedag van de cartograaf Mercator gevierd werd.
  • Bijdrage aan het verenigingsleven: Uiteraard moeten bovenstaande activiteiten ook georganiseerd worden. Organisatieliefhebbers en andere regelneven kunnen zich, als er vacatures voor zijn, aanmelden voor commissies om de Kringbijeenkomsten, vijfjaarlijks een lustrum en geregeld een geofictieweekend te organiseren, voor de redactie van de Fantas of voor het beheer van deze website.

Wat kost een lidmaatschap?

In het kalenderjaar 2016 is de contributie vastgesteld op €0. Donaties van leden en anderen zijn zeer welkom. Wanneer je €30 doneert heb je het recht op 4x een Fantas, indien je dit aanvraagt.

Een lidmaatschap bij het GvG is altijd per kalenderjaar; na 1 juli lid worden betekent de helft minder contributie voor datzelfde jaar. Met ingang van het nieuwe jaar wordt dan een volledig tarief gehanteerd.

Nota bene: elk lidmaatschap geeft gratis toegang tot de Kringbijeenkomsten van het GvG, die twee keer per jaar worden gehouden.

Belangstelling? Vragen? Of wil je lid worden?

Stuur dan een e-mail naar het Secretariaat van het Genootschap voor Geofictie: secretariaat@geofictie.nl.
Leden van het GvG ontvangen vier keer per jaar het blad Fantas en kunnen hierin over eigen landen en werelden publiceren. Daarnaast kunnen leden natuurlijk deelnemen aan de bijeenkomsten en andere evenementen.

Als je liever eerst wilt kennismaken met de vereniging en haar leden, kun je je ook oriënteren op een bijeenkomst. De algemene bijeenkomsten vinden meestal plaats op de laatste zondag van april en de laatste zaterdag van oktober. Kijk voor meer informatie hierover onder Kringbijeenkomsten of mail naar secretariaat@geofictie.nl

Zie ook de contactpagina.